Tapahtumia tai sitten ei


T. S. Eliotin runosarja Autio maa, ensimmäinen säe.  Siitä yleiseen puhekieleen tarttunut sanonta/toteamus/oletus tai jotain sellaista. Nyt tuntuu sellaiselta että 'totta on mitä toveri tarinoi'.Wanhan Rouvan huhtikuu, osin jo helmi-maaliskuukin, on ollut tuskastuttavan monivaiheinen. Monen vuoden koronaeristyksen ja tapahtumattomuuden jälkeen eräänlainen hässäkkä elämässä on ollut jonkinverran liikaa ja aiheutti ikävän takapakin siinä (lähes) parhaassa osassa Rouvan elämää: toinen kauan odottamistani oopperaelämyksistä oheisineen jäi kokematta. 😥

 

Kansallisooppera aloitti ensi kauden lipunmyynnin tänään. Mutta Valkyyrian irtoliput myydään - jos jotain jää - vasta elokuussa. Mistä Rouva kiskoisi useita satasia kausikorttiin, jonka esityksistä osa voisi jäädä katsomattakin?

 

smiley

 

- - -Auts!😮 Kiskaisin nuutuneelta pankkitililtäni ja oopperan asiakastililtä lauantaisarjan kausikortin hinnan!!!🤩 Varmistin oman paikkani sekä Valkyyriaan että Siegfriediin - ja muutamaan muuhunkin.. ☺♥☺♥


       Valkyyria                           10.09.2022 15:00        
    Tripla: World Wide Dance    01.10.2022 19:00    
    Innocence                          12.11.2022 14:00    
    CircOpera 2.0                     26.11.2022 19:00    
   Turandot                             04.02.2023 19:00    
   Raymonda                          11.03.2023 14:00    
   Siegfried                            22.04.2023 14:00    

 

Vastapainona aamupäivän huonoihin tuntemuksiin jolloin tuon jutun alkuosan kirjoitin, pitäisi kai ymmärtää se, että Rouvaa vuosikymmenet piinannut astma on otettu tutkimukseen ja jonkinaikaiseen seurantaan. Aika näyttää, onko siitä ja uudesta lääkityksestä apua. Onneksi keuhkoista ei löytynyt mitään vakavaa. Kas, kun 'vanhuus ei tuu yksin, se tulee  kansaneläkkeen kanssa' hoettiin jo Wanhan Rouvan nuoruudessa, silloin, kun asia ei ollut ajankohtainen. (Ei sitä kansaneläkettä kyl vieläkään tule.)Nyt eletään reipasta ja liukasta takatalvea, aurinko paistaa ja lunta ripottelee. Katolta putoilee suuria lumikasoja kovalla räminällä peltisille ikkunalaudoille, maa-alueille annettu tuulivaroituskin on aiheellinen, sillä Rouvan kotipihan tuulimittari heiluu, vaikka oksilla on painavaa lunta.

Tuulimittari.Huhtikuun henkinen helpotus tuli tuosta oopperan kausikortista.

Syyskuuta ja oopperan kauden alkua odotellessa on hyvä muistaa ❤RSO:n ja SPR:n Ukraina-hyväntekeväisyyskonsertti Musiikkitalossa 31.8. Hieno orkesteri, hieno ohjelma, hienot solistit, kuoro - ja paras kapellimestari.💋  Vielä on lippuja saatavana.

 

Hey Pandas, Post Something To Support Ukraine (Closed) | Bored Panda

 

smileyHuhtikuulle asemoituu Wanhan Rouvan paras asia: lapseni syntymäpäivä.😉

 

Siis ei huhtikuu olekaan kuukausista julmin, aikaisempi pettymys kääntyi tänään rauhalliseksi iloksi🙂, vaikka toinenkin huhtikuun odotettu tapahtuma jää kokematta: turkulaisen tanssi-ihmeen Atte Kilpisen esiintyminen uudessa Tanssin talossa Tero Saarisen teoksessa Hunt. Sitäkin olin niin odottanut, sekä Saarisen että Kilpisen taituruuden vuoksi. Ehkä Atte tanssii tulevalla kaudella Kansallisoopperassakin?Katolta tippuu nyt jääkimpaleita, napsahti ikkunaan oikein terävästi, ei kai lasiin tullut säröä?

WRR 08.04.2022 18:10

☺♥

Sirkka 08.04.2022 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?