Tapahtumia tai sitten ei

 

Kahdeksan kertomusta, kaikki keskenään erilaisia, kahdeksan maailmaa.

Kirjan päällys (1995): Ulla Vuorinen.

 

 

Ei suinkaan lukutunti! Vaan päivä, jolloin nostetaan esiin lukemisen taitoa ja merkitystä.

 

 

"Lukutaitopäivää vietetään 8. syyskuuta. Päivän tarkoituksena on muistuttaa kansainvälistä yhteisöä lukutaidon merkityksestä ja koulutuksen tärkeydestä kestävän tulevaisuuden rakentamisessa.

Lukutaito on ihmisoikeus, joka mahdollistaa yksilön kehityksen, kouluttautumisen ja täyden kapasiteetin hyödyntämisen. Lukutaito on avain parempaan terveyteen ja hyvinvointiin. Lukutaidolla on merkitystä sukupuolten välisen tasa-arvon, kestävän rauhan, kehityksen ja demokratian toteutumisen kannalta.

- - -

Lukutaito on keskeinen tekijä kestävän kehityksen edistämisessä. Kestävän kehityksen neljännen tavoitteen päämääränä on taata kaikille avoin, tasa-arvoinen ja laadukas koulutus sekä elinikäiset oppimismahdollisuudet."

 

 

Omaa lukutaitoani testaan parhaillaan Proustin välipalana Peter Høegin kertomuksilla. Olen korviani myöten uponnut niihin.

 

Takaperin Lumen tajun ja Rajatapausten jälkeen nämä tuntuvat niin samanlaisilta mutta kuitenkin erilaisilta, sama intensiteetti tiivistetymmässä muodossa.😮

 

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?