Tapahtumia tai sitten ei

Suomeen syöksyi Vieno. Turussakin sai ulkona pidellä kiinni mistä kykeni, myrskytuulen nopeudella puhkunut tuuli keikutti kadulla jalakulkijoita ja raastoi puita.

 

Mutta bussi vei ja bussi toi Wanhan Rouvankin Comirnaty-kakkoselle Turun Messukeskukseen. Muistoksi ja palkinnoksi sain rintanapin.👍  Eikä mitään jälkiseuraamuksia tai -tuntemuksia ole tullut.🙂

 

Euroopan rokotekattavuus ei vielä riitä estämään koronaviruksen uutta aaltoa, varoittaa Maailman terveysjärjestö WHO. (Uutinen 11.6.21)

 

Järjestö kehottaa jatkamaan rajoituksia ja välttämään viime kesän virheet, jolloin rajoituksia höllättiin järjestön mukaan liian aikaisin.

 

Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskus (ECDC) kertoi myös tänään, että vaikka niin tartunnat kuin sairaalahoidossa olevien määrät ovat laskussa Euroopassa, laumasuojan saavuttaminen on mantereella vielä kaukana.

Alueen aikuisväestöstä 46,2 prosenttia on saanut vähintään yhden rokoteannoksen ja 22,3 prosenttia kaksi annosta.

 

 

 

Illalla alkoi eräänlainen näytelmä: Turun nykyisen kaupunginvaltuuston viimeinen kokous, jossa oli listattuja asioita 32. 😲

 

Olen satunnaisesti seurannut valtuustokokousten suoria verkkolähetyksiä jo muutaman vuoden ajan ja suosittelen kokousten seuraamista kaikille, joiden kotikunnissa kyseinen palvelu on järjestetty.

Tosin korona-aikana visuaalinen seuraaminen on ollut vähän tylsää, kun valtuutettujen verkkoyhteydet ja -taidot ovat olleet kovin erilaisia.

 

Niin paljon ihmisistä, meidänkin asioistamme päättämään valitsemistamme henkilöistä kertoo mm. se, miten he käyttäytyvät näissä kokouksissa ja joissa koko kaupungin/kunnan suuristakin asioista päätetään. Sillä aina jonkin ajan kuluttua tulee taas uudet vaalit.. ja trendi näyttää olevan, että suurin osa ehdolle asettuvista on ’vanhoja konkareita’. Onneksi nuoria rohkeitakin on.

 

Turun valtuuston eilinen kokous päättyi puheenjohtajan tunteikkaaseen kiitospuheeseen, jossa hän luetteli valtuustokauden aikana tehtyjä päätöksiä eikä puheesta huomannut mitään siitä, kuinka häntä (ja hänen puoluettaan) tässä viimeisessä kokouksessa jotkut valtuutetut eräässä asiassa olivat röykyttäneet.

 

Tietenkin puhe oli kirjoitettu hyvissä ajoin etukäteen, mutta ehkä se kohta oli lisätty, missä puheenjohtaja mainitsi ettei hän ole enää seuraavaa valtuustoa johtamassa. (Puheenjohtajan puolue putosi näissä vaaleissa kakkosasemasta neljänneksi.) - Minusta valtuuston pj on hoitanut rasittavienkin kokousten eteenpäin viemistä hyvin ja kärsivällisesti, mutta - minähän olen vain tavallinen turkulainen.

 

Poliittinen kieli on koukeroista, eilenkin ennen kokousta osittain lukemani vuoden 2020 tarkastukertomus oli sellaista sanojen asettelua, että  jotkut kohdat piti 'syynätä' useampaan kertaan. Se kannattikin, moni asia, mistä sit illan kokouksessa väännettiin ja sanomalehdestä on aikaisemmin saanut päätöksinä lukea, sai taustaa. 🤨

Kootut kummajaiset!” Päätöksiä tehneiden  nimetkin löytyisivät lautakuntien, kaupunginhallituksen ja -valtuuston pöytäkirjoista..

 

Mutta nyt on uusi aika ja uudet kujeet. 🙃 Onko?

 

Muutaman tapaamisen Wanha Rouva on heinäkuulle sopinut ja ehkä tiukasti varoen elämä joskus ’normalisoituu’, ei siihen kuuluisaan vanhaan normaaliin mutta edes johonkin. Tai sitten ei.🤨

 

Ai niin, eilen oli myös Pohjanmaan kummityttöni syntymäpäivä.👍 

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?