Tapahtumia tai sitten ei

*** Huomasin, että kaikkia kuvakaappauksia ei pääsekään jakamaan eikä voi käyttää kuivan tekstin elävöittäjänä. 🤒 Siis tiivistys, ja suositus että ehkä Virtuaalikirkon sivulta näkee sit kuvatkin..

*****************************************

 

Katedraali soi! -festivaali 25 vuotta, juhlaa juhlistamassa Turun kaupunginorkesteri (221 vuotta)

 https://www.virtuaalikirkko.fi/tfo

 

Lumouduin (taas kerran) Domin visuaalisesta ilmeestä, nyt lisäksi tilaan sopivasta ohjelmasta Shosta 14, Bachin Air ja, lainaus suoraan Aija Haapalaisen TS-kritiikistä : "Samuel Barber rakensi 1960-luvulla teoksen Mutations from Bach aikamme kielellä sanottuna copy-paste -tekniikalla ja soitinsi sen vaskille ja patarummuille. Materiaalina hän käytti luterilaisen virsisävelmän Christe, du Lamm Gottes 1600-luvulla tehtyä soinnutusta sekä Johann Sebastian Bachin samasta koraalista tekemiä sovituksia."

 

Mielenkiintoinen kokonaisuus seurata. Monen muusikon kohdalla sain arvailla henkilöllisyyttä, kuka hämärässä Domissa maskin takana 'luuraa', onhan bändissä uusiakin soittajia joita en tunne. Oma historiani Turun kaupunginorkesterin kanssa alkoi jo 1960-luvulla, joten suhde on pitkä - ja viime vuosina katkonainen. Uudet muusikot on katsastamatta.😉(Odottelen uutta Konserttitaloa ja kunnollista akustiikkaa.) - Jotenkin olin nyt aistivinani, että koronakin oli verottanut tätä konserttikokoonpanoa, Domin akustiikka kun ei helli kaikkia, siihen pitää tottua.

 

Lähipiirissäni oli tänään keskustelua elokuisista Turun Musiikkijuhlien avajaiskonserteista. Ne ovat perinteisesti olleet eräänlaisia TFO:n kesälomaltapaluu -konsertteja. Tätä Dom-tallennetta katsoessani ja kuunnellessani ajattelin miten tärkeää on, että orkesterissa on ja pysyy myös pitkäaikaisia muusikoita, niin että me kuulijat tunnemme, eka kertaa tauon jälkeen tavatessamme: meidän orkesterimme on taas lavalla!🙂💋

 

Shostan solistit, Mika Kares, basso, ja Olga Heikkilä, sopraano, olivat niin loistavat että Wanha Rouva ahmi heidän tulkintaansa suu auki - eikä nro 14 ole edes ihan lyhyt pätkäkään..  - Asian sivusta yksi ulkomusiikillinen huomio: KAIKKI sopraanot eivät ole pulleita eikä KAIKILLA bassoilla ole muhkea masu. Taisivat solistit myös nauttia Domin kuuden (seitsemän?) sekunnin jälkikaiusta, ainakin Kares kajautti kerran oikein kunnolla!

 - Siitä vaan Kansallisoopperan lavalle, molemmat!🤩

 🤨Kuvakaappaukset konserttitallenteesta.😠

 

Esityksen kapellimestari oli Sibelius-Akatemian orkesterijohdon professori Markus Lehtinen, kohtalaisen rauhallinen kapu - niinku katedraalissa sopiikin.

 

Tuon katedraalikonsertin innoittamana menin TFO:n siistityille ja yhdenmukaistetuille tallennesivuille https://kepit.tv/#/c/tfo?from=event

ja valitsin sieltä vanhimman, Turun Sellokilpailun toisen finaalikonsertin vuodelta 2014.

 

Nyt olen seulonut korvieni läpi mm. useampia Dvákin konserttoja🤨, kovasti innostuin Basse Fagerlundin tätä kilpailua varten säveltämästä pakollisesta kappaleesta, "Silent Words".

 

- Myös voittajan, Senja Rummukaisen Dvákin kuulin. Sen aikana huomasin taas, miten paljastavia voivat kanssamusisoivien orkesterisoittajien ilmeet olla😠, vähän hävetti erään henkilön puolesta. Hän teki soittaessaan ajoittain omaa paljastavaa arvostelutyötään.  Ja arvostelu menikin pieleen!

- Ehkä nyt kun konsertteja on taltioitu kauemmin, ilmeetkin pysyvät neutraaleina.  En aio ruveta systemaattisesti tutkimaan.

 

Eilinen iltapäivä ja ilta siis humpsahtivat Turun kaupunginorkesterille sekä virtuaalisesti että reaaliaikaisesti.. Huonomminkin olisi päivän voinut käyttää - eller huru?🙃

 

 

Ja tänään: 😘Hyvää ystävänpäivän iltaa kaikille, todellisille ja kuvitelluille ystäville!

Raining HeartsRaining HeartsRaining HeartsRaining HeartsRaining HeartsRaining HeartsRaining HeartsRaining HeartsRaining Hearts

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?