Tapahtumia tai sitten ei

Radion Sinfoniaorkesterin konsertti 22. tammikuuta 2021 Musiikkitalossa oli - vaikkakin etänä - Wanhalle Rouvalle  sellainen kosketus sisimpään, että JOS olisin voinut kokea sen paikanpäällä livenä, mukana eläen, niin monta edessä olevaa 'juttua' voitaisiin siirtää tai jopa peruuttaa..Illan ohjelma kiinnitti huomiota, samoin säveltäjät, lemppareita kaksi ja yksi tarkkailussa. Nielaisin illan koukun heti Stravinskyn oikukkaiden rytmien alkaessa. Stravinsky kuuluu Wanhan Rouvan lempi-ässien kaartiin.♥

Stravinsky Concerto in D alkaa. Ruutukaappaus 22.1.2021 konsertista.

 


Alkuherkun jälkeen saimme tuntea, nähdä ja kokea erinomaisen Beethovenin -  ja TAAS lennätettiin "pölyt pois Beethovenista", 🤩 oikein tuplasankarien voimalla.♥ ♥ Mr. Tao rallatteli (?) itsekin hurjimmissa kohdissa ja tarkkaan valittu Steinway-flyygeli lauloi mukana vastaten vasarointiin ja hivelyihin. 💋Miten ihanaa musiikki onkaan! se sallii kovin erilaisetkin näkemykset teoksista ja kun ne tulkinnat tuodaan meille niin täydellisesti kuin eilen (ja esim. Stephen Hough aikaisemmin), me kuulijat olemme aina taiteilijoiden kanssa aivan samaa mieltä, että juuri näin ne melodiat, rytmit ja tauot on esitettävä. Loistava RSO uskomattoman ♥kapellimestarinsa ohjaamana oli mukana täydellisesti, kuinkas muuten.Miten Wanha Rouva ikävöikään näitä RSO-konsertteja! 💔 voin vain kuvitella, miten fortissimossa aplodit olisivat vyöryneet Musiikkitalossa tämänkin konsertin esitysten jälkeen. Ja montako ylimääräistä Conrad Tao olisikaan saanut soittaa meille. Ja kuinka monta kertaa olisimme juoksuttaneet Hannu Lintua kumarruksille ennen kuin hän olisi päässyt backstagelle hengähtämään. Ja miten pitkä jono meitä kiittelijöitä olisikaan ollut backstagen käytävällä.. ja..🤨Turussa on alkamassa  pormestarikisa. Siis ensi kuntavaaleissa olemme siirtymässä pormestarijohtoiseen kaupungin hallintoon. Ainut jo ilmoittautunut ehdokas joka on maininnut 'ohjelmassaan' kulttuurin terveysvaikutuksen, on demareiden ehdokas - mutta hänhän tietää! 👍oltuaan terveydenhoidon alalla kauan.

Voi tulla kova taisto, urheilu vastaan kulttuuri, tässä Tepsin luvatussa kylässä. - Ei kyl kuulu nyt tähän kirjoitelmaan, tuli vain mieleen seurattuani RSO-konsertin jälkeistä keskustelua Helsingin pormestarin ja RSO:n ylikapellimestarin välillä.

Kuka tuuppaisi Turusta sitten eduskuntaankin sellaisia ehdokkaita  jotka ymmärtävät, että terveyteen sisältyy myös kulttuuri? 😮 ei pelkästään sairaalat ja vanhusten hoitolaitokset tai nuorisotalot tai urheiluhallit.. Siellä 'valtiovallan' kammareissahan tämäkin asia pitää hoitaa. - No me äänestäjät tietenkin!🤨Mutta RSO ja Lintu ovat paras yhdistelmä. Mausteina vierailevia persoonallisuuksia kuten Mr. Tao tällä kertaa.  Saamme kalpean käsityksen verkossa siitä, mitä konsertti on/voi olla kun sitten joskus saamme tunkea itsemme 1700 kuulijan mukana kuuntelemaan/elämään musiikkia, ihan mitä tahansa, livenä♥! Niin kauan kuin tämä yhdistelmä on voimassa. 😥Konsertin päätti Ligetin Concert Romanesc.  Minulla on vain hämärä käsitys Ligetin musiikista, mutta se mielikuva on kuitenkin vähemmän tällainen maalais-tanssillinen. Lienee tarpeen tarkistaa tuokin. Hienosti viuluaan kuitenkin kitkutti 😉 keskipohjalainen pelimanni Jari Valo läpi koko teoksen!

 


Mukava kokonaisuus  tämänkin konsertin ohjelma.  Korona-aikana ohjelmien laatiminen lienee aikamoista palapeliä, joten näin onnistuneet tulokset ovat enemmänkin kuin kiitoksen arvoisia.

 

- Siis KIITOS taas kerran.♥👍

 

https://areena.yle.fi/1-50653879#autoplay=true  (TV)

https://areena.yle.fi/1-50737415#autoplay=true (Areena; + jälkikeskustelu)

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?