Tapahtumia tai sitten ei

 

..  vielä yli viikkoa myöhemmin.Vau Wanha Rouva yrittää säilöä sydämen syvyyksiin Areenasta tunnelmia ja tuntemuksia 16.2. konsertista: Stravinskya ja Lutoslawskia. Seuraan silmillä ja korvilla tuossa tietokoneen näytön toisessa reunassa orkesterin herkullisia taituriesityksiä . Taituriesityksiä jotka, toisin kuin toimittaja meitä ohjelmassa alunperin pelotteli, ovat edelleenkin Areenassa nähtävissä https://areena.yle.fi/1-4287748 – poislukien solistinumero ja muutamat väliaikahaastattelut.

 

Soittamisen ilo pompottaa flyygelin ääressä orkesterin kosketinsoittajan Jouko Laivuoren sormia, harpisti Sivan Magen on tarkkana, soolocornisti Jósef HársHyväpuhaltaa soolot koko illan samettisen tasaisesti ja kauniisti, 1. ja 2. viulujen iso ryhmä rytmittää jouset yhteen linjaan joustavasti ja terävästi, ihana () sooloklarinetisti Toffe Sundqvist posket punottaen hoitaa mestarillisesti omat lukuisat soolo-osuutensa (salissa oli muuten aika lämmintä.. illan päättyessä monen posket hehkuivat ), huilujen kirkkaita lurituksia loihtivat soolohuilistit, joista toinen vanha tuttu Yuki Kojama ja toinen - luultavasti - vasta asemaansa valittu Kaisa Kortelainen, fagotin Otto Virtasella ja oboen Jorma Valjakalla oli hyviä sooloja, tuubisti Anders Hauge tuuttasi tukevaa pohjaa vaskien rivissä, jossa trumpetit Jokke Harjanteen johdolla kutittivat korvaa ja häikäisivät silmää. Alttoviulut, kontrabassot muodostivat matalien jousten pehmeän maton kirkkaille viuluille ja vaskille.

 

Jotenkin näissä kahdessa rytmimusiikin huikeassa teoksessa sellot eivät kovin korostuneetHämmentynyt - toki soivat loistokkaasti mukana siinä matalien jousten pehmeässä matossa. Konserttimestari Jari Valon viulu leijui lempeitä lämpimiä kevennyksiä muutamiin kohtiin.

 

On mahtanut olla supertarkkuutta vaativa ohjelma! Maagisesti iso joukko tarjosi meille 1700:lle hyvänmielen illan,Villi josta oli vaikea lähteä pois. Maestro Lintu kapupulpetilla oli henkeen ja vereen illan valtias, kuinkas muuten! Vau

vuf 27.02.2018 18:57

Sinut pitäisi palkata TS-urheilulehteen kirjoittamaan paikallisen orkesterinne konserteista tällaisia eläväisiä kuvauksia, jotka taviskin myöntää osuviksi.

WRR 27.02.2018 19:20

Juu kiitos muuten kyllä, mutku se Turun konserttisali on niin korva-epäystävällinen, etten voisi käydä kuuntelemassa niin antautuen kuin Musiikkitalossa.. ☺

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?