Tapahtumia tai sitten ei


.. joka toinen lauantai Suomen Kansallisoopperassa, joka toinen Radion Sinfoniaorkesterin huumattavana Musiikkitalossa.♥Kun  Wanha Rouva  kuluneen  viikon aikana nippa nappa tointui tanssi-Kullervosta sen kaikkine 'oheisineen', oli jo vuorossa Musiikkitalo ja siellä talon täydeltä suosikkeja/lemmikkejä/mukavia muistoja nykyisyydestä ja vuosikymmentenkin takaa.Tässä illan konserttimenu:
Hannu Lintu, kapellimestari, Daniil Trifonov, piano
Sebastian Fagerlund: Drifts, kantaesitys (Ylen tilaus)
Maurice Ravel: Pianokonsertto G-duuri
Carl Nielsen: Sinfonia nro 4 ”Sammumaton”

 Esitykset ovat Areenassa http://areena.yle.fi/1-3854914?autoplay=true.

Loistavia lähikuvia ja yksityiskohtiakin.. kasvattaako joku partaa?!!Järkyttynyt

Radio-Areenassa  http://areena.yle.fi/1-4053846#autoplay=true.

Oma mielipiteeni on, että konsertti on audiovisuaalinen tapahtuma ja se on koettava kokonaisuutena.. ja jälleen kerran: PAIKANPÄÄLLÄ MUKANA OLLEN.

Tai televisiossa suorina lähetyksinä ja kokonaan, mikä ihmeen hinku on pätkäistä sinfoniakonsertti paloihin? Se on eri maailma kuin popparimaailma! Pitkiä linjoja, huolella laadittuja konserttikokonaisuuksia. Argh!VihainenSurullinen

 

 

 

Äitienpäivänä tulee televisiosta konsertin alkuosa, sinänsä ihan kiva äitienpäivälahja. (Huom: Lounaat nautittava ennen! Tai jälkeen.)

 
Teema 16.25

Joht. Hannu Lintu. - Sebastian Fagerlund: Drifts (Ylen tilaussävellys). Maurice Ravel: Pianokonsertto G-duuri, sol. Daniil Trifonov, piano. - Teokset esittelee Jukka Nykänen. Toimittajina ovat Lotta Emanuelsson ja Janne Koskinen (Taltioitu Musiikkitalossa 5.5.).

 


Tässä Bassen Drifts http://yle.fi/aihe/tapahtuma/2017/05/05/55-perjantaisarja-14.

Kun Drifts'in alku lauantaina vyöryi Musiikkitalon saliin, sen kumu, humina liikkui massiivisena aaltona lavan takavasemmalta takarvin kirkkaisiin vaskiin se tuntui - ja vangitsi. Jousipehmennys tuli mukaan, mutta lyömäsoitinkumu pyöri alla ikään kuin enteillen – mitä? Ehkä sitä aallon muuntumista myrskyksi, kuohuiksi! Ihana matka. ♥ Joka loppui aivan liian pian! Noh, olihan se kolmiosaisen teoksen keskimmäinen osa, Wanhan Rouvan täytyy siis jaksaa odottaa vielä noin vuosi, ennen kuin päätösosa on kuultavissa ja vieläkin kauemmin, että paketti kokonaisuudessa saadaan levylle.

 

No, kelpasiko?