Tapahtumia tai sitten ei

 

Kirjoitetaan joka päivä muistiin kolme asiaa, joista on sinä päivänä kiitollinen.  Joka aamu. – Hesarin päätoimittaja Päivi Anttikosken kolumnissaan esiin nostama tapa, jota hän ystävänsä kanssa rupesi kokeilemaan. Wanha Rouva, paperi- ja verkkohesarin uskollinen lukija, päätti kokeilla myös.

 

 

No joo, kahtena aamuna merkitsin muistiin ne kolme asiaa, jotka silloin nousivat esiin spontaanisti. Sitten tapahtui jotakin lamaannuttavaaEpävarma. En keksinyt mitään, minkä olisin juuri sille päivälle nostanut ”listalle”. Olikin yllättävän vaikea valita, mitä noihin kolmen kohdan tähtiasioihin pitäisi rehellisesti kelpuuttaa. Kun koko ajan on joko etualalla tai vähän taaempana niitä tiettyjä perusasioita, jotka kantavat elämässä, kuuluvatko ne siihen ”tämän päivän” mielihyvälistaan? Eihän silloin kolme kohtaa riitäkään.

 

 

Mutta joka aamu ei löydy yhtään mitään, jonka jaksaisi erikseen nostaa esiin. Niinku ny tänään. Kun koko yö on mennyt sopivaa nukkuma-asentoa hakiessa, kun ei edes ihana tempur ole auttanut. Kun ei kroppaan millään ole löytynyt sopivaa rentoutta. Kun ei edes välillä ihan muun tekeminenkään (TV:n katseleminen ) ole auttanut. Kun aivot ja ajatukset ovat pyörineet  epävarmoissa asioissa, kun möröt ovat vaanineet, kun päässä pyörii tieto siitä että ei voi auttaa tai vaikuttaa siellä missä haluaisi, kun.. kun.. kun.. Kun. Sellaisen yön jälkeen ei oikein osaa nostaa mitään kolmen kohdan tähtilistalle. Siis niiden perusasioiden yli/lisäksi. (Turussakin aurinko melkein rupesi paistamaan mut sit vedettiin pilviverho eteen.Surullinen)

 

 

Marcel Proust: Let us be grateful to people who make us happy, they are the charming gardeners who make our souls blossom.

 

 

Sain taannoin eräänlaisen muistutuksen siitä, että meidän on kuunneltava, mitä kysytään tai pyydetään. Joskus ilman sanojakin. Vaikka sanat ovatkin tärkeitä! Jos kysyn ehkä mielipiteitä, se tarkoittaa nimenomaan jokaisen omaa mielipidettä, ei ns. suuren yleisön. Ellei sitä omaa mielipidettä voi tai osaa kertoa, ilmoitus siitä riittää.Hämmentynyt

 

 

The bonds that unite another person to our self exist only in our mind. (Marcel Proust)

 

 

– En ole ollenkaan varma, miten itse osaisin toimia vastaavassa tilanteessa, mutta ainakin miettisin, mitä oikein kysyttiinkään. Tai sitten ei. ”Tie turmioon on kivetty hyvillä päätöksillä.”

 

 

We become moral when we are unhappy. (Marcel Proust)

 

 

Usko vie ihmisen Jumalan luokse, rakkaus vie ihmisen ihmisen luokse.. siteeraa Roman Schatz radiossa parhaillaan Martin Lutheria tämän aamun Maamme-kirjassaan.☺  http://areena.yle.fi/1-3880549.

 

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 500 vuottaa reformaation eli uskonpuhdistuksen alkamisesta. Tällä hetkellä yli 70 % suomalaisista kuuluu luterilaiseen kirkkoon.

Miksi Suomesta tuli luterilainen maa? Miten luterilaisuus on vaikuttanut Suomeen ja suomalaisuuteen? Mitä luterilaisuus tarkoittaa tänä päivänä? Tuntisiko Luther Suomen luterilaisen kirkon omakseen?  Roman Schatzin vieraina ovat kirkkohistorian dosentti Mikko Malkavaara ja päätoimittaja Jaakko Heinimäki.

 

 

Wanhan Rouvan aamun kirkasti  phone_18 puhelinkeskustelu ihmisen kanssa, joka ymmärtää. Siis löytyi kuin löytyikin ainakin yksi Kolmen Asian Listalle juuri tänään. Totesimme, että on aivan huuhaata mennä nukkumaan ennen puoltayötä - niinku Wanha Rouva eilen teki. Tosin kirjan pistin pois kyllä myöhemmin.

 

 

Lisätty löydöksiä, illalla:

SydänRSO:n 18. päivän konsertti radiossa. Hui-hui-huikeaa soittoa!Sydän Parhaillaan SuukkoSlindbergin viulukonsertto nro 2. Aaaah..

 

Marcel Proust: Let us be grateful to people who make us happy, they are the charming gardeners who make our souls blossom.date

 

 

Kolmantena voisin ehkä ottaa listalle sen myönteisen asian, etten ole ollut väkivaltaisessa liitossa. Luen parhaillaan Samuli Tiikkajan kirjaa Tulisaarna, Einojuhani Rautavaaran elämä ja teokset. Säveltäjän elämän myrskyisät mutkat nostavat hänen musiikkinsa entistä korkeammalle.

 

 

- Näin ne tämänkin päivän kolme kohtaa tulivat kasaan, hiukan pitkitetyn aamun (☺) merkeissä..

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?