Tapahtumia tai sitten ei

.. sai Wanhan Rouvan liikkeelle heti edellisillan SydänRSO-elämyksen jälkeen,  oli kuitenkin pakko lähteä kotiin nukkumaan ennen konsertin päätössinfoniaa.

 

Pakko kahdesta syystä. Univaje oli huomattava. Ja alkunumerona ollut Eero Hämeenniemen False Memories I-III oli Turun kovaan saliin aivan liian kovaa musiikkia, siis volyymilta kovaa. Wanhan Rouvan korvat lukkiutuivat heti alkuun! Tuskainen kulmien rypistelyni ei siis johtunut Hämeenniemen teoksesta, päin vastoin, Musiikkitalossa olisin varmasti ollut hyvinkin kiinnostunut, mutta silloin kun se M-talossa pari vuotta sitten esitettiin, en ollut kuulemassa. Ilmeisesti tilanne Turun konserttisalin lavalla ei ollut yhtä huono kuin salissa rivillä 20 - päätellen joistakin väliajalla kuulemistani muusikkokommenteista. Mut ku Wanha Rouva haluaa aina myös nähdä orkesterin soittajatSilmänisku, niin ei voi istua alapermannolla..

 

No, illan solisti, RSO:n 1. soolosellisti ♥Tuomas Lehto ja hänen käytössään oleva ♪ arvosello (en millään muista nimeä) ja Camille Saint-Saënsin Sellokonsertto nro 1 a-molli (onko CSS:llä myös muita) olivat juhlaa. Samoin solistin ylimääräinen, mikä? se oli ihana ja Sydänah, miten tulkittu!

 

Mukava oli myös tavata backstagella orkesterin muusikkoja. Niin kuin aina. Pitäisikö ruveta pyrkimään backstagelle ilman konserttilippua? kun siellä ne entiset (usein) ja nykyiset turkulaiset muusikot olisivat tavattavissa suppeassa tilassa..Hehe Onhan meille vuosikymmenien aikana kertynyt yhteistä elämää, tavalla tai toisella, vaikka aktiiviyhteydet ovat löystyneet.

 

Luettuani tänään Hesarista toimittaja Jaana Savolaisen kolumnin "Kiitollisuus hoitaa aivojasi" päätin - taas kerran - miettiä tarkemmin, mikä on homman nimi.

 

Jos ja kun en (monista syistä johtuen) pääse Helsinkiin kaikkiin musiikkitilaisuuksiin mihin mieli tekisiSurullinen, menenkin levyhyllylleni ja tutkin, josko sieltä löytyisi korvaavat sävelet. Usein löytyy. (Vaikka mikään ei korvaa livekonserttia!)  Musiikkia löytyy pelkkinä sävelinä kuin myös kuvitettuna. Hymyilevä

 

Kuvista voin nauttia monien näyttelykirjojen sivuilta, niiden valokuvatkin ovat hienompia kuin itse pikku pokkarillani tallentamat.

 

Talven kunniaksi Kiasma omista kokoelmista Pipo: